Adapazarı Korucuk - Kerem Coşkun Caddesi

Adapazarı Korucuk - Kerem Coşkun Caddesi

Kerem Coşkun Caddesi

Her yerleşim yerinin bir ya da daha çok, çok bilinen , birçok iş yerinin olduğu , ihtiyaçların giderildiği,alışverişlerin yapıldığı caddesi vardır. Korucuk mahallesinin bu çok bilinen, çok işlevli caddesi ise Kerem Coşkun Caddesi'dir.

Bu cadde, tepe sırtı boyunca uzanır.Adapazarı Korucuk'ta pazar alanı bu caddeye kurulur. Cadde üzerinde birçok iş yeri mevcuttur. Bu iş yerleri arasında fırın,marketler,eczaneler v.b. bulunmaktadır. Kerem Coşkun Caddesi üzerinde bir adet Ziraat Bankası ATM'si mevcuttur.Korucuk'un en işler caddelerinin başında gelmektedir ve cadde üzerinden halk otobüsü seferleri mevcuttur.

Caddeye ismi verilmiş olan Kerem Coşkun kimdir?

1977 yılında Ankara’da doğdu. 1999 yılında, Gazi Üniversitesi, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. 2001 yılında Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Planlama Müdürlüğü’nde işe başladı. Aynı kurumda, UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Müdürü olarak çalıştı.Şehir Plâncıları Odası Sakarya İl Temsilcisi Yardımcılığı görevinde bulundu.Kanser hastalığına yakalandı. 26 Mart 2008 Çarşamba günü kanser hastalığına yenik düşerek vefat etti.17 Ağustos depreminin ardından şehrin yeniden yapılandırılmasında görev alan Ziya Kerem Coşkun, Çark Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nın yayalaştırılması projelerinde ve kentsel tasarım projelerinde aktif olarak rol aldı.

1 yorum:

  1. Burası dominos,migros ve essen olan cadde mi?
    Orası google mapste Korucuk Caddesi olaral geçiyor da

    YanıtlaSil