Korucuk'a Komşu Akmeşe Beldesi Nasıl Bir Yerdir?

 Akmeşe Beldesi Nerededir?

Akmeşe, Kocaeli ilinin merkez İzmit ilçesine bağlı bir beldedir. Cumhuriyet ve Atatürk Mahalleri'nden oluşmaktadır. Belde kuzey batı - güney doğu aksında, eğimli bir arazi üzerinde bulunmaktadır. Ortalama rakımı 210 metre civarındadır.

 Akmeşe Beldesi Nasıl Bir Yerdir?

Belde nüfusunu, mübadele ve sonrasında Yunanistan,Bulgaristan ve Romanya'dan göçen muhacir Türkler oluşturmaktadır. Beldede tarım ve hayvancılık başlıca geçim kaynağıdır.Belde çevresinde geniş tarlalar ve fındık bahçeleri bulunmaktadır. Beldenin etrafında ormanlık alanlar mevcuttur.

İzmit - Akmeşe Beldesi Genel Görünümü - 2
İzmit - Akmeşe Beldesi Genel Görünümü - 1
Akmeşe'de yatılı bölge okulu , ilkokul , Ptt şubesi ,Yeni camii ve Merkez Camii olmak üzere iki adet cami bulunmaktadır.Belde imkanlar açısından gelişmişlik göstermektedir. Yakın zamanda Akmeşe Mahalle Konağı hizmete girmiştir. Bu yeni yapı mimarisi ile dikkat çekmektedir. Akmeşe Cumhuriyet ve Atatürk mahallelerinin muhtarlık ofisleri de bu konakta yer almaktadır. Beldede bulunan tarihi eserler Armaş Ruhban Okulu ve Manastır'ı ile halk arasında Mahzen olarak bilinen 1827 yapımı Işık Çesmesi'dir.

Akmeşe Beldesi'nin yüksek kesimlerinden Sakarya'nın Adapazarı ve Serdivan ilçelerinin bir kısmı görülebilmektedir. Hemen karşısında Adapazarı'nın yeni yerleşim yerlerinden Korucuk Mahallesi yer almaktadır. Korucuk mahallesini oluşturan binalar görülebilmektedir.

Korucuk - Akmeşe Arasında Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Akmeşe'ye en yakın Sakarya yerleşim birimleri; Korucuk , Alandüzü ve Beşevler'dir. Alandüzü - Korucuk arası ortalama 10 km civarındadır. Korucuk'tan Akmeşe'ye Alandüzü üzerinden ve Dorukkent çıkışında Yenice mevki yakınındaki bağlantı yolu ile ulaşılabilir.

Bazı Akmeşe fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz. Fotoğrafları büyütmek için üzerlerine tıklayınız.


İzmit - Akmeşe Beldesi Fotoğrafı - 2

İzmit Akmeşe Beldesi Genel Görünümü
İzmit - Akmeşe Beldesi Genel Görünümü - 2

İzmit Akmeşe Fotoğrafları

0 yorum:

Yorum Gönder