Home » , , , , , , , » Yenikent'e (Korucuk-Camili-Karaman) İki Müjde Daha : Camili Rekreasyon Alanı ve Karaman Park

Yenikent'e (Korucuk-Camili-Karaman) İki Müjde Daha : Camili Rekreasyon Alanı ve Karaman Park

Camili Rekreasyon Alanı ve Karaman Park
Camili Rekreasyon Alanı

Camili Rekreasyon Alanı ve Karaman Park

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yenikent  bölgesi için iki yeni projeyi daha açıkladı.

Bu projelerden biri  Camili Ayçiçeği Vadisi rekreasyon alanı projesi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafında Camili Ayçiçeği Vadisi'de gerçekleştirilecek olan rekreasyon projesi ile Camili daha güzel ,bir çehreye kavuşacak.

Camili için düşünlen rekreasyon projesinin gerçekleştirileceği alan İMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi , Ayçiçek Vadisi Konutları ile Resmi Daireler Kampüsü ( Sakarya Valiliği - Adliye ) arasında kalan halihazırda bir miktar yeşil alan barındıran bir bölge.

Bir diğer müjde ise Karaman Park projesi. Korucuk'ta açılan Korucuk Park benzeri , belkide daha güzeli Karaman'da Karaman Park olarak açılacak.Karaman Park projesi; sosyal tesis, yürüyüş yolları, spor alanları ve kafeterya alanlarını içeriyor.

Rekreasyon alanı nedir?

Rekreasyon alanı; eğlence ,dinlenme ve piknik alanlarının olduğu; lokanta,kahvehane,çay bahçesi,büfe gibi işletmelerin hizmet verdiği, otoparkı bulunan , çeşitli spor faaliyetlerini yapabilecek alanların da bulunabileceği  yeşille iç içe alanlardır.


0 yorum:

Yorum Gönder