Kuzey Marmara Otoyolu Korucuk'a Teğet Geçecek

Kuzey Marmara Otoyolu Korucuk'a Teğet Geçecek

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Nedir?

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Boğazı'na yapılan 3. köprünün resmi adı ile Yavuz Sultan Köprüsünün güzergahını oluşturan bir otoyol projesidir. Kuzey Marmara Otoyolu projesinin bir kısmı Anadolu bir kısmı Trakya'da gerçekleştirilecek. Anadolu'daki ayağı Kurtköy-Akyazı sınırlarına kadar uzanırken, Avrupa ayağı Kınalı-Silivri'de tamamlanacak.

Kuzey Marmara Otoyolu Güzergahı Adapazarı'nda Nereden Geçecek?

Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı Sakarya Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi'ne çok yakın bir noktadan geçecek. İlimiz sınırları içerisinde Alandüzü ve Evrenköy'den geçen yol Dağdibi istikametinde ilerleyecek. Yolun şehrimizden geçen kısmı için başta akademisyenler olmak üzere tüm ilgililerin bazı çekinceleri var. 2009 yılında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıda özetle; şehri ikiye böleceği,yeni yerleşim bölgesinin (Korucuk-Camili-Karaman) gelişimini olumsuz etkileyebileceği,çarpık yapılaşmaya sebep olabileceği (konut-sanayi),tarım ve hayvancılığın olumsuz etkilenebileceği,yeni yerleşim bölgesinde hava ve gürültü kirliliğinin oluşabileceği yönünde görüşler belirtilmiştir.

Temennimiz tüm bu olası olumsuzlukların asgari düzeyde gerçekleşmesi, tek sorunu ulaşım olan Korucuk Mahallemize artı değerler kazandırmasıdır.

1 yorum:

  1. Benim hiç umudum kalmadı kimse burayla ilgilenmiyor unutulmuş bir yer faaliyetleri olmalı ki gelişsin diye

    YanıtlaSil