Home » , , » Adapazarı Korucuk Mahallesi Hakkında 3 İlginç Bilgi

Adapazarı Korucuk Mahallesi Hakkında 3 İlginç Bilgi

Adapazarı Korucuk Mahallesi Hakkında 3 İlginç Bilgi

Adapazarı Korucuk Mahallesi Hakkında 3 İlginç Bilgi

1)Adapazarı ilçesinin en kalabalık mahallesi Korucuk

Adapazarı ilçesinin en kalabalık mahallesi Korucuk

Korucuk Mahallesi, 19 bin 404 kişilik nüfusu ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklamış olduğu 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi nüfus sayımı sonuçlarına göre Adapazarı'nın nüfus bakımından en kalabalık mahallesi konumundadır. 

2)Adapazarı ilçesininin içinde en çok ormanı barındıran mahallesi Korucuk


Adapazarı Korucuk ormanları
Korucuk Mahallesi konumu itibari ile ormanlık alanlarla çevrili bir yerleşim merkezi. Adapazarı ilçesinde mahalle sınırları içinde en çok ormanlık alan Korucuk Mahallesi'nde bulunmaktadır. Korucuk mahallesi doğayla iç içe bir mahalle dersek hiç yanlış olmaz. Hatta eğer Korucuk Mahallesi sakini iseniz özellikle yaz aylarının gündüzleri ve gecelerinde bu ormanların ağaçlarında barınan, çeşitli kuşların birbirinden ahenkli ötüşlerine şahit olmuşsunuzdur. 

3)Adapazarı ilçesinin en yüksek yeri Korucuk Mahallesindedir.

Adapazarı ilçesinin en yüksek yeri Korucuk

Korucuk Mahallesi'nin içinde yer alan piknik ve dinlenme yeri olan Korucuk Parkın en yüksek yeri aynı zamanda Adapazarı ilçesinin de en yüksek noktası konumundadır. Burası deniz seviyesinden yaklaşık olarak 200 metre yüksekliktedir ve bu yerden 31 metre rakıma sahip Adapazarı'nın ve çevre ilçelerin birçok noktasını seyretmek mümkündür.Siz de Korucuk hakkında bildiğiniz benzer özellikleri yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Gecenlerde buranın yerlisi bir amcayla otobuste konusmustuk burada eskiden yahudiler yasiyormus.ve daha sonra türkler yerlesince bu köye gavurkıran köyü denmis. Burada yerleşim yeri çok sıkıntılıymış zaten çoğunlukla avcilik yapiliyormus . Bu arada sitenizi yeni keşfettim bende korucukta ikamet etmekteyim korucukun sorunlarına deginmeniz ve bu konuda bizleri bilgilendirmeniz çok guzel sizlerin sayesinde 12 senedir oturdugum bu mahalleden yeni seyler ogrenmis oldum

    YanıtlaSil
  2. Gavurkıran değildir gavurkırmadır eski ismi daha sonra hayrabat ismini almıs olup son olarak korucuk adı verilmiştir

    YanıtlaSil
  3. Güzel çalışma teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. hayrabat daha sonra gevurkırma olmuş

    YanıtlaSil
  5. Slm.Korucuk Mahallesinden sapanca göl kenarina yürüyerek acaba kac dakika sürer

    YanıtlaSil