Korucuk Mahallesindeki Genel Sorunlar ve Talepler

Korucuk Mahallesindeki Genel Sorunlar ve Talepler

Korucuk Mahallesindeki Genel Sorunlar ve Talepler

17 Ağustos 1999 depreminden sonra şehri daha sağlam zemine sahip bir konuma taşımak,yeni bir depreme karşı hazırlıklı olmak amacıyla Yenikent bölgesinde kurulan ve halen gelişmekte olan mahallelerden bir olan Korucuk Mahallemizin gelişim süreci devam etmektedir. Doğal olarak bu süreçte eksiklikler,sıkıntılar baş göstermektedir. Önemli olan bu sorunları kısa zamanda  ele almak ve çözüme ulaştırmaktır. Bu yazıda mahallemizin genel sorunlarını dile getireceğiz.

Ulaşım Sorunu:

Özellikle sabah ve akşam mesai bitiş saatlerinde toplu ulaşım araçlarında muazzam bir yoğunluk baş göstermektedir.Doğal olarak insanların iş yerine giderken veyahut iş yerinden evlerine dönerken bir sonraki otobüsü beklemesini bekleyemeyiz, ki öyle olsa bile sonraki otobüsün boş olmayacağı da bir gerçektir. Peki çözümü nedir? 

Toplu taşıma araçlarının yoğun olarak kullanıldığı saatlerde otobüs seferlerinin zaman aralıklarının kısa tutularak, ard arda otobüs kaldırmak bir çözüm olabilir. Belki bizim bilmediğimiz daha güzel çözümler de vardır. Bu işler için ,bu işleri bilen bir çok uzman görev yapmakta; mahalle halkı olarak çözüm beklediğimiz sorunların başında gelen bu soruna kısa  zamanda çözüm bulunmasını ümit ediyoruz. Gelecek dönemlerde raylı ulaşım için girişimlerin başlatılmasını bekliyoruz.

Güvenlik Sorunu:

Mahallemizin kısmen merkeze uzak olması,gözden ırak olması,belki yeterli düzeyde önlem alınamaması belli başlı güvenlik sorunlarına sebep olmaktadır. Elbette asayiş olaylarının olmadığı bir yerleşim birimi düşünmek ütopiktir, ancak vatandaşın güvenliği devletin sorumluluğundadır ve vatandaşın hakkıdır. İmkanlar ne ise en üst seviyede güvenlik yerine getirilmelidir. 

Sokaklarda otoritenin görülmediği yerlerde, mantar gibi biten ufaklı büyüklü suçlular türer. Mahallemizde araçların akülerinin çalınması,her an bir yerlerden silah sıkılması,kumandalı egzoza sahip araçlar ile gürültü yaparak sokakların herhangi bir saatte birbirine katılması, özellikle bazı bölgelerde haftada birkaç kez komşu kavgası çıkması,alkol alanların çevreye rahatsızlık vermesi sık görülen olaylardandır. 

Güvenlik hususunda mahallemiz halkının,muhtarımızın ve Yenikent dernek başkanının talepleri olmuştur. Bu taleplerin başında bir polis noktası gelmektedir. Aşağıda geçmiş dönemlere ait, emniyet amirleri ile muhtarımız ve Yenikent dernek başkanının emniyet amirleri ile yapmış olduğu görüşmeye ait video kayıtlarını seyredebilirsiniz.

Yenikent dernek başkanı sayın Fikri Arslan:

"Depremden sonra buraya ilgisiz kalınmasından dolayı buradaki insanların çoğu burayı terk etti gitti,Adapazarı'nda işini kaybeden,af edersin üç kağıtçı olan belli insanların gelip yaşadığı bir yer konumuna getirdiler bizi buraya, burada fuhuş yuvası oldu bunu biz arz ettik..."

Korucuk Mah. Muhtarı Sayın Cüneyt ULU:
"Ana başlıklara geçecek olursam;benim mahallemde de aynı sorunlar var,mobese,bir polis merkezini ben gerekli görüyorum."




Başıboş Köpek Sorunu

Bu sorun güvenlik alt başlığı içinde değerlendirilebilecek olsa da ayrı bir başlıkta dile getirmeyi uygun gördük.  Mahallemizde başıboş halde hem de sürü halde gezen köpekler yüzünden çocukların okul yollarında,sokakta oynarken saldırıya uğraması muhtemel. Köpek sürüleri karşısında sadece çocuklar değil yetişkinler de çaresiz kalmaktadır.Belediye ekipleri zaman zaman köpekleri toplayarak barınağa götürmekte fakat bir süre sonra aynı sorun tekrar ortaya çıkmaktadır. 

Bu konuda farklı yerleşim yerlerinden toplanan köpeklerin mahallemize salındığı gibi duyumlar vardır, ne derece doğrudur bilemeyiz fakat görünüşe göre bu ihtimal kuvvetlidir. Aşağıda mahalle sakini bir annenin çocuğunu okula götüremediğini, fotoğraf çekerek serzenişte bulunduğunu görebilirsiniz.


Bazı Toki Bloklarında Isınma Sorunu

Mahallemizde bazı Toki bloklarında yıllardan beri süregelen ısınma sorunu bulunmaktadır. Isınma sorununun temel kaynağı yakıt giderlerini ödemeyen az sayıdaki daire sahibinin merkezi ısıtma sistemine verilen doğalgazın kesilmesine sebep olmalarıdır. 2017 yılına yaklaştığımız şu günlerde art arda 4.-5. senesine giren bu sorun bir türlü çözüme kavuşturulamamıştır. 

Birçok defa imza toplanmış,bireysel ısınma sistemine geçilmek istenmiş, dilekçeler verilmiştir ancak çözüm elde edilememiştir. Elektrikli ısıtıcı kullanmak yeterli bir çözüm olmamakta,yaşlısı,çocuğu,çalışanı tüm bir kışı soğuklar içinde geçirmektedir. Yakın zamanda bu konuda çıkan bir tartışma yüzünden apartman sakini ile yönetici arasında çıkan tartışmada maalesef bir ölüm olmuştur. 

Benzer şekilde yakıt giderini ödeyen ile ödemeyen apartman sakinleri arasında da olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bir an önce bu sorun bireysel ısınma sistemine geçilmesi yönünde çözüme kavuşturulmalıdır.

Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil Servisinin Açılması Talebi

Gazetelerden öğrendiğimize göre TÜİK'ten alınan sonuçlara göre; 19 bin 404 kişilik nüfusu ile Korucuk Mahallesi Adapazarı'nın en kalabalık mahallesiymiş. Hal böyle iken Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinin olmayışı büyük bir eksikliktir. 

Elbette yaşanan vakalar ile ilgili istatistikler tutuluyordur,bölgemizde bir adet acil servisi hizmet veren hastane vardır (Yenikent) ancak kapasitesi düşük de olsa mahallemizin hemen yanı başındaki bu hastanede bir acil servisin  olması beklenen bir taleptir. Üstelik sadece mahallemize değil Alandüzü,Camili,Karapınar gibi mahalle/köylere de yakın bir konumda hizmet verecektir.



1 yorum:

  1. Polis merkezi yok başıboş köpek çok dibimizdeki hastahanenin acili yok gece oldumu alkol alan fuhuş yapan çok insanların sosyal yaşam için gerekli yerler yok yokta yok bunun gibi bir sürü şeyler çok merak ediyorum bu hizmetler ne zamn yapılır

    YanıtlaSil