Adapazarı Karaman Hakkında Genel Bilgiler

karaman otobüs güzergah yenikent devlet hastanesi karaman hakkında genel bilgiler

Karaman Nasıl Bir Yerdir?

 Bu makale Adapazarı Karaman hakkında genel bilgiler vermektedir.
Karaman, Sakarya ilinin, merkez Adapazarı ilçesine bağlı yerleşim yerlerinden biridir. Depremden sonra inşa edilen kalıcı deprem konutları 2001-2002 yıllarında hak sahiplerine teslim edildi. Karaman Adapazarı merkez arası ortalama mesafe 11 km'dir, yaklaşık 3,5 km kare alana kurulmuştur.

Karaman Baba Mesire yeri ve türbesi, Bayraktepe gezilebilecek yerlerindendir.

Batısında Camili ve Korucuk , Kuzeyinde İkizce Osmaniye,Güneyinde Evrenköy  bulunmaktadır.Keresteciler sitesine ve Emirdağ mezarlığına yakındır.Yenikent Devlet Hastanesi, Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi, Telekom Müdürlüğü,Mavi İş Merkezi,Ptt şubesi,Samek Karaman,Polis noktası Karaman'da belli başlı başlı kurum ve kuruluşlardır.

Karaman genel olarak eğimli bir arazi üzerine kurulmuştur;  en yüksek yeri Bayraktepe'dir, 110 metre rakıma sahiptir, en alçak yeri  26 metre civarında bir rakıma sahiptir.

Karaman'a Ulaşım

 Sık aralıklarla Karaman'a otobüs ve minibüs dolmuş güzergâhları mevcuttur. Karaman minibüsleri ve otobüsleri Uzunçarşı'nın sonunda Unkapanı denen yerden kalkar. Karaman Camili Korucuk arasında çalışan minibüs dolmuşlar da vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder