Adapazarı Camili Hakkında Genel Bilgiler

camili hakkında genel bilgiler

Camili Nasıl Bir Yerdir?

Bu makale Adapazarı Camili Hakkında Genel Bilgiler vermektedir.

Camili, Sakarya ilinin, merkez Adapazarı ilçesine bağlı yerleşim birimlerinden biridir. Özellikle depremden sonra TOKİ'nin ve özel müteşebbislerin inşa ettiği konutlar ile yerleşim yoğunluğu artmıştır. İsmi Karaman ve Korucuk gibi diğer yeni yerleşim bölgeleri  ile beraber anılır.

Camili genel olarak eğimli bir arazi üzerine kurulmuştur. Eskiden köy olan bu yer şimdilerde oldukça büyük bir mahalledir. Köy hala yerleşim yerinin bir kısmını oluşturmaktadır. Doğusunda Karaman,Batısında Korucuk ve Karapınar , Kuzeyinde Nasuhlar en yakın diğer yerleşim yerleridir. Camili'nin en yüksek yeri ortalama 132 metre , en alçak yeri ortalama 33 metre rakıma sahiptir.Yaklaşık 4 kilometrekare bir alana kurulmuştur.Camili Adapazarı merkezine yaklaşık ortalama 13 km (20 dakika) mesafededir.Kiralık daire fiyatları uygundur.

Camili'ye Ulaşım

Sakarya Adliyesi, Sakarya Valiliği, Adapazarı Askerlik Şubesi, Defterdarlık,Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Camili resmi daireler kampüsünde bulunmaktadır. Camili'ye ulaşım oldukça kolaydır. Dolmuş,Belediye ve Özel halk otobüsü güzergâhı mevcuttur. Camili'ye otobüsler ve minibüsler Orta Garajdan kalkmaktadır. Karaman, Camili,Korucuk arasında çalışan minibüs dolmuşlar da bulunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder