Korucuk'tan Adapazarı Şehir Merkezine Doğru Otobüs Yolculuğundan İzlenimler - 1

Korucuk'tan Adapazarı Şehir Merkezine Doğru Otobüs Yolculuğundan İzlenimler
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri
            Korucuk Arif Nihat Asya Ortaokulu civarındaki bir duraktan Sakarya Büyükşehir Belediyesi otobüslerine bindim.Otobüs önce tepeye tırmandı, sonra tepeden aşağı indi, sonra tekrar Korucuk tepeye tırmandı.İlk başlarda bu durum garipsense de sonraki yolculuklarda alışıyor insan.Korucuk tepede manzara gerçekten muhteşem. Korucuk tepe çok yüksek olmamasına rağmen, düz Adapazarı  insanın ayakları altında kalıyor. Adapazarı ve Serdivan, daha ileride Erenler, Korucuk'tan seyredilebilir.Yine tam karşıda Esentepe'de Sakarya Üniversitesi'ni de unutmamak lazım.

            Otobüs gerçekten konforlu ve ferah. Koltukları geniş.Zaten son model belediye otobüslerinden seçilmiş. Otobüs güzergahı Korucuk içinde birçok noktadan geçecek şekilde ayarlanmış.Duraklar da yine bu düşünceyle konumlandırılmış.Adapazarı'na otobüs seferleri yarım saatte bir olacak şekilde ayarlanmış. Otobüs devam ederken Korucuk içinde özel ve Toki desteğiyle yapılmış onlarca apartman arasından ilerliyoruz. Birçok pencerede kiralık ilanları görüyorum. Korucuk'ta kiralık daireler oldukça fazla. Kira fiyatlarını bilmiyorum.
          Otobüs bu sefer Korucuk güney cepheden aşağı inmeye başlıyor. Uzaklarda görünen Adapazarı artık görünmez oluyor. Az ileride Korucuk Eğitim ve Araştırması var.Kavşaktan dönüyoruz, sağlı sollu ormanlar göze çarpıyor. Zaten Korucuk ve Araştırma Hastanesi'nin çevresi gibi Korucuk'un tüm çevresi de orman ve tarım alanları ile çevrili. 
      

0 yorum:

Yorum Gönder