Karaman Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı Açıldı

Karaman Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman Yenikent Şehir Ormanı'nda inşa edilen Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı, alanında uzman eğitimcilerin verdiği kurs ile eğitimlere başladı.

Macera Parkı çocukların ve gençlerin okul dışı zamanlarda kendilerine olan özgüvenlerini arttırmayı ve sosyalleşmelerini amaçlıyor.Güvenlik önlemlerinin ön planda tutulduğu parkta son teknoloji ekipmanlar kullanıldığı ifade edildi.

Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı; güven duvarı,tırmanma kulesi,ağaç yolu,çoklu yürüme parkuru,dev merdiven ve ağaç basamak gibi parkurlardan oluşuyor. Parkurların yanı sıra kapalı eğitim alanında çocukların kişisel gelişimlerine yönelik güzel sanatlar,fotoğrafçılık,müzik,el sanatları ve sağlık kursu gibi eğitimlerin düzenleneceği ifade edildi. Etkinlikleri başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları veriliyor. Yenikent bölgesinin diğer mahalleri olan Camili ve Korucuk Mahalleleri için de güzel bir hizmet olan bu parkın oldukça ilgi çekeceği düşünülüyor.

Macera Parkı, Karaman Yenikent Devlet Hastanesi'nin karşısındaki Yenikent Şehir Ormanı arazisinde yer almaktadır.Aşağıdaki haritada yerini görebilirsiniz.

 

0 yorum:

Yorum Gönder