Korucuk Çevresinde Gezilebilecek Yerler

Korucuk Çevresinde Gezilebilecek Yerler

Adapazarı Korucuk yerleşim yeri genel itibariyle doğayla , yeşille iç içe bir bölgede kurulmuştur. Çevresi korularla ve tarım arazileriyle çevrilidir. Tepe bir bölgede olduğu için herhangi bir önü açık  alandan, olabildiğince geniş "yeşillik" manzarası seyredilebilir. Güneyinde Serdivan tepeleri, daha da ileriye bakacak olursak Sapanca ve İzmit - Kartepe ;  batısında ise İzmit - Akmeşe tepeleri mevcuttur.

Korucuk'la iç içe Korucuk Park sevdiklerinizle gezebileceğiniz , Korucuk'un en yüksek yerinde açılmış bir parktır. Yeşil alanı , kamelyaları , mangal yapabileceğiniz alanı ve çocuklar için oyun parkı ile ailecek gezilebilecek , zaman geçirilebilecek bir yerdir.Korucuk'un en tepe yerinde olması sebebiyle daha geniş ve güzel bir manzara seyredebilirsiniz.

  • Korucuk - Camili - Karapınar üçgeninin tam ortasında yer alan Saklıgöl ve civarı gezilmeye değerdir.
  • Korucuk - Camili arasında ulaşımın da sağlandığı orman yolu dediğimiz Ahududu Sokak günlük yürüyüşler için güzel bir tercih olabilir.
  • Korucuk'un 2 km kadar kuzeyinde Aşırlar Göleti de gezip görülebilecek yerlerdendir.Civarı tarım alanlarıyla ve Aşırlar köyü ile  çevrili olup su kaynağı mevcuttur.
  • Camili Yenikent Park konumu ve manzarası ile güzel bir seçenek olabilir. 
  • Karaman Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı , Yenikent Şehir Ormanının içinde güzel vakit geçirebileceğiniz bir diğer seçenektir.
  • Doğayla iç içe bir dinlenme ve piknik  yeri olan Poyrazlar da hafta sonlarını güzel geçirmek için bir başka seçenek olabilir. 

Bu yazı Korucuk Çevresinde Gezilebilecek Yerler hakkında bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.

korucuk park mangal mesire yeri adapazarı
Korucuk Park Genel Görünüm

0 yorum:

Yorum Gönder