Yeni Yerleşim Yerlerinin Geleceği Üzerine Tahminler (Korucuk - Camili -Karaman)

Yeni Yerleşim Yerlerinin Geleceği Üzerine Tahminler (Korucuk - Camili -Karaman)

Yeni yerleşim yerleri ; Karaman , Camili ,Korucuk gelişen ve genişlemeye yer bulamayan Adapazarı'nın bir alternatifi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şimdilik çok zayıf ve çelimsiz bir atılım bu. Deprem gerçeği ve idari irade yeni yerleşim bölgesinin cazibe merkezi olmasının temel nedenleri. Bundan sonrasında ise kendi değerini kendi üretecektir.

Tabi ilk yerleşimciler belli bir cefa çektikten sonra önümüzdeki 10 - 15 yıllık bir süreç içinde karşılığını alacaklardır. Mülk sahipleri değerlenen arazi ve taşınmazları sayesinde kazançlı bir yatırım yaptıklarını anlayacaklardır. Gerçi buna şimdilik yatırım denemez, çünkü insanların bir çoğu mecburiyetinden bu yerleşim bölgelerinde ikamet etmektedir.

Özel aracı olmayan vatandaşlar bir hayli yol çilesi çekmektedir.Özellikle kışları ulaşım bir hayli sorun teşkil etmektedir. Öte yandan henüz tam yerleşememiş ticarethaneler ve birçok sektördeki ticarethane eksikliği , vatandaşı Adapazarı merkeze mahkum ediyor.

Şimdi gelelim bazı tahminlere;

  • Sebahattin Zaim Bulvarı Akmeşe - Uzunçiftlik yolu ile birleşirse  Sakarya - İzmit arası yeni bir güzergâh oluşmasıyla beraber Camili,Karaman,Korucuk yenikent yerleşim yeri   daha önemli bir bölge olmaya aday görünüyor.
  • Ekleme: Yeni edindiğim bilgilere göre İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ile beraber Kuzey Marmara Otoyolu projesi de başlamış bulunmakta, Kınalı - Akyazı arası olacak bu otoyol projesi Korucuk,Camili,Karaman yeni yerleşim bölgelerini de çok yakından ilgilendiriyor. Yapılacak otoyolun bu bölgeye yakın bir yerden geçeceği dillendiriliyor.
  • Yenikent Devlet Hastanesi ,Korucuk Araştırma Hastanesi, Valilik, Adliye Sarayı ile beraber zorunlu bir cazibe merkezi olmaktan çıkıp zamanla ilçeler ve hatta İzmitli vatandaşların da uğrak yeri olmaya aday. 
  • Sakarya ve İzmit'in kuzeyi ile  İstanbul'un kuzeydoğu bölgesini birbirine bağlayan en önemli güzergahlar Korucuk,Camili,Karaman'ın oluşturduğu yeni yerleşim bölgesi yakınlarından geçiyor.
  • Şimdilik ayrı birer yerleşim bölgesi gibi görünen Serdivan ile Karaman - Camili - Korucuk bölgesi ileride aradaki ovaların yerleşime açılmasıyla beraber Adapazarı merkezin  aradığı genişleme bölgesi olabilir.
  • Sebahattin Zaim Bulvarı'nın her iki yol boyu yeni ticarethaneler ile yeni yerleşim bölgesinin ve ilerideki muhtemel Serdivan - Karaman - Camili - Korucuk kavuşmasının en önemli ticaret bölgesi olabilir.
  • Camili - Karaman ve Korucuk arasında en avantajlı konuma sahip olan yerleşim yeri; hastanelere v.b.  birçok önemli yere orta mesafede olması sebebiyle Camili gibi görünüyor.
Güncelleme:30/04/2015
Ferizli-Söğütlü-Korucuk Arası Duble Yol Projesi ile Sakarya'nın yerleşim alanları biraz daha kuzeye kayacak gibi görünüyor.Güneyde bulunan Samanlı Dağları'ndan dolayı güneye genişleyemeyen bölge bu adım ile kuzeye yönelecektir. Yine bu Söğütlü 3. Organize Sanayi bölgesi de bu gelişmeye ivme kazandıracaktır.

Güncelleme:24/02/2016
Korucuk'un konum olarak tam ortasında bulunduğu Ferizli,Söğütlü,Serdivan (Aralık) ilçelerinde doğalgaz bulundu. Korucuk için dolaylı da olsa güzel bir gelişme olmuştur.

Ferizli,Söğütlü,Serdivan ilçelerinde doğalgaz bulundu.

 Bu yazı Korucuk - Camili -Karaman yeni yerleşim yerlerinin geleceği üzerine tahminler içermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder