Adapazarı Korucuk Konut Projeleri

Adapazarı Korucuk Konut Projeleri
Adapazarı Korucuk Genel Görünümü

Korucuk'ta İnşası Devam Eden Konut Projeleri


Yenikent yerleşim birimlerinden olan Korucuk Mahallesi son hızla büyümeye devam ediyor.Mahalle merkezine yakın değerli arsalarda bir bir yeni inşaatlar başlıyor, başlamış inşaatlar son hızla devam ediyor. İnşaat tamamlanma haberi en çok beklenen, Adapazarı Korucuk'taki konut projelerinin başında, yeni yapılan Korucuk Toki 466 ev projesi geliyor. Yeni inşa edilen bu konutlar Korucuk Park'a ve ulaşım güzergahına oldukça yakındır.Üstelik, duyumlara göre hemen yanıbaşındaki caddeden yeni otobüs hattı geçecek. Korucuk Toki konut projesi an itibariyle %87 tamamlanmış durumda (kaynak Toki internet sitesi), çok yakında da kura duyurusu yapılacaktır.

Bu projenin dışında; özel girişimlerin başlattığı, özellikle tepe çevresinde yoğunlaşan,   Korucuk'ta konut projeleri son hızla devam ediyor. Korucuk tepede ve güney cephesinde bulunan arsalarda yükselen gayrimenkul projeleri konum itibariyle en değerli olan projelerden görünüyor.Yine Dorukkent bölgesinde Ada Modern inşaatı yükseliyor. İdealkent yakınında Merve Evleri inşaatı devam ediyor.

Korucuk'ta konut sahibi olmayı cazip kılan sebeplerin başında; şüphesiz şehir gürültüsünden uzak ve havasının gerçekten temiz olması gelmektedir. Korucuk tepe konutların manzaraları da oldukça güzeldir.Güney cephede bulunan konutlar merkez Adapazarı ve Serdivan manzaraları görüyor. Kuzey cephe daireleri ise genelde uçsuz bucaksız tarım arazilerini görmektedir.

 Ulaşım sorunları büyük ölçüde giderilmiş durumdadır. Özel araç sahiplerinin ise ulaşım ve yol sorunu bulunmamaktadır. Çok yakında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akmeşe - Korucuk arasındaki yolları yenileyecek. Böylece İzmit yönünde de güzergah daha güzel hala gelecektir. İzmit köyleri gelişmekte olan Korucuk ve diğer yenikent mahallerine bağlanmış olacaktır.Bu durum Korucuk'u daha önemli bir yerleşim birimi yapar. Aynı zamanda Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi de Korucuk'u önemli kılan diğer bir faktördür.

Korucuk'ta Satılık Daire ve Arsa Fiyatları


Korucuk'ta satılık daire fiyatları 35 bin TL'den başlamaktadır. (geri ödemesi devam eden) Bunun dışında, geri ödemesi bulunmayan satılık daireler 60 bin ila 170 bin arasında değişmektedir. Korucuk mahallesinde satılık arsa fiyatları metrekare başına 25 ila 400 TL arasında değişmektedir.

Günden güne gelişen ve değerlenen Korucuk'ta gayrimenkul sahibi olmak akıllıca bir yatırım olacaktır. Yeni yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu, Korucuk'un hemen yanıbaşından geçecektir. Bu durum Korucuk mahallesinde yatırım yapılan gayrimenkullerin değerini kat kat arttıracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder